Αμπάουτ Μι

Στάση Διαγώνιος

Ντυμένη στα μαυρο-βυσσινί με ένα πουράκι στα ταπεινά φρεσκοκομμένα νύχια  περίμενα το 5 για να έρθουν τα κορίτσια. Σκέψεις ποικίλες, ευχάριστες και τρελές. Το πουράκι που βρήκα στο πατρικό μου ήταν παλιό και πικριζε, έβλεπα το lip gloss μου να αγκαλιάζει το φιλτράκι, τα ψηλά μποτάκια μου με χτυπούσαν κάπως γιατί πρίν από λίγο έτρεχα. 

Ψάχνω στη τσάντα για ένα δεύτερο πικρό και τα δάκτυλα μου πιάνουν έναν αναπτήρα που δεν είναι δικός μου. Δυσκολεύτηκα να αναγνωρίσω ποιανού ήταν αλλά όταν θυμήθηκα χαμογέλασα. Δοκίμασα να δω αν λειτουργεί, ήταν χαλασμένος. Το βλέμμα μου συναντά ένα καλαθάκι και μέσα σε 3», χωρίς σκέψη έδιωξα αυτή την ανάμνηση. Έκανα τρίποντο, ένα αγόρι που καθόταν δίπλα μου και περίμενε και αυτός το ραντεβού του με χειροκροτησε. Γέλασα φιλικά και κάναμε μία συζήτηση για τα λιωμένα πλακάκια με λίγα ποιητικά αστειακια , συζήτηση που ανοίγεις μόνο με έναν άγνωστο. Στους γνωστούς δεν δείχνεις τις ευαισθησίες σου ούτε το αγνό σου χιούμορ. Παρεξηγούν τη γνωριμία σας και νομίζουν πως για αυτό πρέπει να εκφέρουν άποψη για το άτομο σου.Ηλιθιοι.

Έρχεται το πέντε, του λέω «τα λέμε» χωρίς να το.σκεφτω και πόσο μάλλον να ζητήσω το όνομα του που μου το έδωσε ως απάντηση για το φιλικό μου χαιρετισμό. Δεν ήξερα ότι μπορώ να προφέρω το όνομα μου χαμογελώντας. 

Κατεβαίνουν τα κορίτσια και αγκαλιαζομαστε. Μυρίζουν αγάπη και εμπιστοσύνη. Με τους φίλους σου μεταμορφώνεσαι σε αυτό το γαμάτο πλάσμα που νομίζουν ότι είσαι. Ή είσαι. Δεν μοιάζεις, δεν υπάρχει σχετικότητα. Είσαι.

Το πουράκι ξεψυχάει, γίνεται ένα σημάδι σου στο δρόμο που κάποτε περίμενες. Ίχνος. Μα εγώ μωρό μου δεν αφήνω ίχνη όταν θέλω να χαθώ….

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s