ART · CULTURE'S SLUT RADIO

Sopor Aeternus & the Ensemble of Shadows

Τη μυητική και μπαρόκ -darkwave μουσική της Sopor Aeternus & the Ensemble of Shadows (Φρανκφούρτη ,1989- σήμερα)  τη γνώρισα μόλις αυτό τον Ιανουάριο με το  καινούργιο της άλμπουμ της The Spiral Sacrifice (2018).

https://open.spotify.com/album/74KzjtUreqZpBgYwjQcpyy

Σπανίως κάποιος φτάνει στα απόκοσμα βάθη του χωρίς αναγκαστικά να το επιδιώκει.Αλλά δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο οι ειλικρινείς του στίχοι, η μουσική- εξομολόγηση, λίγους καλλιτέχνες μπορείς να τους ακούσεις στο σκοτάδι και να ταυτίζεται ο συναισθηματικός σου κόσμος με τις διακυμάνσεις της μουσικής τους, έχεις την αίσθηση οτι κρέμεσαι από κάθε όργανο ξεχωριστά, κάθε νότα του, η φωνή της ερμηνεύτριας είναι λυτρωτική, σε γεμίζει και ταυτόχρονα σε αδειάζει.

                                 some men are like chocolate
But most of them are like SHIT
And if you don’t have the experience
To spot that subtle difference

                                           You’re likely to fall
For only the promise of a kiss

Album: Les Fleurs Du Mal

Η φιγούρα

Η Anna Cantodea , γεννημένη στις 8 Φεβρουαρίου 1952 προσδιορίζεται ως θηλυκό. Καταχωρήθηκε κατά τη γέννηση της ως αρσενικό. Δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε καμία επέμβαση διόρθωσης φύλου και ούτε σκοπεύει. Το ψευδώνυμο της , Αnna Cantodea αποτελείται από ένα συνηθισμένο γυναικείο όνομα, Anna, και ένα σύνθετο λατινικό νεολογισμό, Cantoδea που σημαίνει «Τραγουδώ, θεά» ( cantrix= τραγουδίστρια , dea=θεά). Πριν το 1997 το καλλιτεχνικό της όνομα ήταν Varney , προς τιμήν μιας βικτωριανής ιστορίας τρόμου Varney, The Vampire ή αλλιώς Feast of Blood.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cantodea έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς της και τους συνομιλήκους της στο σχολείο. Στην ηλικία των 6 βίωσε μια μεταφυσική εμπειρία, εγκαταλείποντας το σώμα της κατά τη διάρκεια της εγχείρησης των αμυγδαλών της. Ενα τέτοιο γεγονός δεν την άφησε ανεπηρέαστη, βλέπουμε οτι η περσόνα της έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το θάνατο, μια σχέση δημιουργικής έλξης και αποτύπωσης του μυστηρίου του θανάτου στο κλίμα των κομματιών της.

Η περσόνα της είναι ηθελημένα χαμηλών τόνων, κάπως απρόσιτη, ακριβοθώρητη και πολύπλοκη.  Η φιγούρα της είναι από άλλον κόσμο, σαν να μην είναι άνθρωπος αλλά ο θρήνος, ή ένα άλλο συναίσθημαο φόβος, ένα όνειρο. Εχει δηλώσει οτι δεν ερμηνεύει μπροστά σε ανθρώπινα όντα. Παρόλα αυτά φαίνεται οτι έχει γνωρίσει  τον παγανιστή και απόκρυφο συγγραφέα Raven Digitalis, ο οποίος ήταν ένας από τους διαχειριστές της στη σελίδα της στο My Space. Εχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στον  Edgar Allan Poe καθώς έχει συμπεριλάβει πολλά του ποίηματα στη μουσική της.

Ακτιβιστικά, συμμετέχει σε διάφορα κινήματα υποστήριξης των δικαιωμάτων των ζώων, της ευθανασίας,των LGTBQ ατόμων, της χορτοφαγίας και των vegan. 

Πιστεύει στον Ρωμαίο Θεό Saturn, θεό του πλούτου, της αφθονίας,της γεωργίας, της ελευθερίας και του χρόνου.Το Σάββατο, Saturday, είναι αφιερωμένο σε αυτόν.

 

 

 

 

Αυτό είναι το προσωπικό της σύμβολο, το Jusa όπως το ονομάζει. Μπορεί να μοιάζει με 45 αλλά στην πραγματικότητα είναι ο συνδιασμός του αστρολογικού της συμβόλου με το σύμβολο του Δία. 

 

La Chambre D’Echo

H υβριδική της παρουσία της επιτρέπει να έχει έναν ήχο εξαιρετικά προσωπικό.
There’s not a shred of beauty here
Residing in the human flesh,
There’s only sadness and confusion,
And the stench oh shit and death.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s