Είναι τόσο τονωτικό να έρχεσαι σε επαφή με πρωτοποριακές μεστές ιδέες σαν αυτή του C.
είναι πατριαρχικό και μισογυνιστικό δείγμα να αναιρείς την καλλιτεχνική αξία της Μαντόνα γιατί είναι η Μαντόνα. Μια γυναίκα με κοινωνιολογικά και ιδεολογικά ψαγμένο μηνύματα γύρω από τη σεξουαλική απελευθέρωση, τη θρησκεία, την κατάρρευση της σοβαροφάνειας, της υβριδικής εμφάνισης και του απόλυτου εκσυγχρονισμού (και μερικές φορές και ξεπέρασμα της ) εποχής της. Το απόλυτο δυναμικό γυναικείο είδωλο που δεν ανδροποιήθηκε, αλλά χρησιμοποίησε τη θηλυκή δύναμη για την κατάκτηση της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Scenery of Madonna with her harem of boys in silk stockings, garters and heels
Photo by Steven Meisel, 1991
Με μια δική μου προσέγγιση,η προγονοπληξια έχει πατριαρχικά ερείσματα, η προσήλωση στο παρελθόν και η αποφυγή δημιουργίας κάτι νέου , ειδικά στις ομηρικές (πατριαρχικές ) κοινωνίες ο χρόνος κυλούσε με γνώμονα το «ένδοξο παρελθόν». Στα δύο έπη του Ησιόδου, την «Θεογονία» και τα «Έργα και Ημέραι» διατυπώνεται η άποψη πως η ανθρώπινη ψυχή ακολουθεί πτωτική πορεία – το χρυσο, αργυρό, το χάλκινο και το σιδερένιο. Αντίθετα, η φύση της γυναίκας τείνει προς το μέλλον,τη δημιουργία με βάση το παρόν, τη γη.
«πιστεύω οτι η ιδέα πως ο Mozart (ή οι Beatles αν πάμε σε πιο μοντέρνα πράγματα) είναι ανώτερος από τη Madonna έχει να κάνει και με ορισμένα κυρίαρχα αφηγήματα της (βαθιά μισογυνιστικής κουλτούρας μας) που θέλουν να βλέπουν κάθε τι που παρουσιάζει πιο διονυσιακά χαρακτηριστικά , που αν θες είναι πιο ανάλαφρο, πιο κεφάτο,πιο ανέμελο σαν κατώτερο από οτιδήποτε βγάζει μια σοβαροφάνεια, στιβαρότητα και επιστημοσύνη. Πιστεύω οτι αυτές οι δυναμικές υπάρχουν και στη τέχνη και τα «γούστα του καθενός» αντανακλούν πολλές φορές και την κοσμοθεωρία του. Πιστεύω οτι η διάθεση μας οδηγεί η ίδια σε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε κάθε στιγμή και αν πούμε οτι κάτι είναι εγγενώς ευτελές τότε είναι σαν να χαρακτηρίζουμε και ευτελή ορισμένα συναισθήματα όπως αυτά της χαράς και την ανεμελιάς. Κατά τη γνώμη μου είναι η προσωποποίηση τη πατριαρχίας.»