ζώον ερωτικόν · Mini thoughts

Η ιδιοφυΐα της αγάπης

Μου το έλεγε ο μπαμπάς μου, Αφροδίτη παλιά ο κόσμος ήθελε να ερωτευτεί τώρα ψάχνει κάτι εφήμερο.Εχω προσέξει γενικά πως ένας άνθρωπος που αγαπιέται ή αγαπήθηκε πολύ δεν αναλώνεται σε μικρότητες, κακίες και εκμεταλλεύσεις. Είναι πλήρεις. Είναι γνωστό πως όποιος δεν περνάει καλά θέλει το ίδιο και για τον άλλον.

Μπορώ να πω ότι η εποχή αυτή παρά τα όποια λίγα καλά της (δεν είμαι προγονόπληκτη, ούτε καν) χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια και κόμπλεξ που είναι πολύ λίγοι για να κατακτήσουν την ιδιοφυΐα της αγάπης. Οι δυνατοί αγαπάνε, η αγάπη δεν μετριέται στο χρόνο αλλά στο να τα δίνεις όλα στον άνθρωπο που επέλεξες να χαρακτηρίσει μια φάση της ζωής σου, να αφήσει το αποτύπωμα του στη ψυχή σου και να σου μάθει κάτι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Όποιος αγαπάει πραγματικά ναι, χωρίζει, γιατί συνήθως αλωνεται η ψυχή του και θέλει να επαναπροσδιοριστεί, αλλά δεν πληγώνει γιατί η αγάπη του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ήταν ειλικρινής και αληθινή. Πάντα μένει μέσα στο άλλοτε ερωτικό σύμβολο και μετουσιώνεται σε κάτι άλλο πιο όμορφο και θαυμαστό. Δημιούργησε μια νέα ζωή, μια νέα ψυχή εμπλουτισμένη με αποδοχή και λατρεία. Μάλλον έτσι μπορεί να ερμηνευτεί το ο,τι αληθινό παραμένει στο χρόνο.

Κρίμα που βλέπουμε το θέμα του έρωτα στο στενό πλαίσιο του ασήμαντου γκομενιλικιου ή σε μία καταπιεστική κωμικοτραγική σχέση. Αν αντιμετωπίζαμε τον έρωτα φιλοσοφικά και λιγότερο χυδαία και σατυρικά τότε θα ήταν άλλη η ποιότητα των ερωτικών μας συντρόφων.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s