Αμπάουτ Μι · Mini thoughts

Κάποια απογεύματα άξιζαν να φωτογραφηθούν.

Αυτό που μας φθείρει και μας εξαφανίζει είναι η λήθη.

Γράφουμε , φωτογραφίζουμε, τραβάμε βίντεο για να κρατήσουμε ζωντανές τις αναμνήσεις μέσα στο χρόνο. Να κρατήσουμε τους παλιούς  εαυτούς μας ζωντανούς, να μη ξεχάσαμε πως ζήσαμε. 

Αυτά σκεφτόμουν καθώς έβαζα το κλειδί στην πόρτα σκεπτόμενη τι μέρα θα αφήσω σε δύο ώρες. Πρώτο μάθημα στην ανοιξιάτικη εξεταστική, κωμικά γεγονότα που μόνο αν τα ψάξεις θα τα εντοπίσεις, η αλλαγή διάθεσης του επιτηρητή από την ώρα που γράφεις τα θέματα (αυστηρό ύφος, ψαρωτικο που και αθώος να είσαι σε κάνει να νιώθεις ένοχος) μέχρι που παραδίδεις το γραπτό σου – ένα υπέρλαμπρο χαμόγελο , μία θετικότητα που σε γεμίζει και λες «το ζω αυτό τώρα;». 

Οι συζητήσεις μετά την εξεταστική, οι καφέδες αυτά τα καλοκαιρινά απογεύματα που αράζεις και σκέφτεσαι ότι και να μην έρθουν τα καλύτερα (που αποκλείεται) φτάνει να είσαι εσύ καλά και να είσαι τόσο σοφός όσο δεν ξέρεις ποσο είσαι.

Ναι, όταν είσαι νέος το αίμα σου βράζει, θέλεις τις πεταλούδες στην καρδιά σου, αυτό το καρδιοχτύπι σε κάθε συνάντηση με.κατι και κάποιον που σε ενθουσιάζει. Αλλά δεν εκτιμάς αυτή την ανδρεναλινη αν δεν ικανοποιεις την ανάγκη σου για ησυχία, για λίγο γέλιο με ανοησίες και αερολογιες. 

Οι απρόσμενες εκθέσεις βιβλίου, η αναφώνηση «είναι καρμικό!» από τον φίλο σου καθώς περνάτε τη διάβαση για να πάτε στην παραλία που έτσι κι αλλιώς θα πηγαίνατε, οι χειραψίες με δημιουργούς που τους έχεις γνωρίσει μόνο μέσα από τα έργα τους , το χρώμα του Γαλανού ουρανού που η αφρατη υφή του δημιουργεί κάποιες φωτεινες πορτοκάλι εγκοπές με τα σύννεφα (σαν ανοιχτές πληγές  στο δέρμα που δεν πονάνε) και το μαλακό πράσινο φουστάνι σου είναι όλα πράγματα που επειδή ήσουν απασχολημένη να τα ζήσεις δεν σκέφτηκες να τα διαφυλάξεις.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s