ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Αριστοτελική Φιλοσοφία- Αυθεντικά και διαστρεβλωμένα απότοκα

Στην Αριστοτελική (πολιτική και μη) Φιλοσοφία κυριαρχεί το σχήμα του αυθεντικού και του διαστρεβλωμένου ειδώλου.

Πολλές φορές ξεχάστηκα και ταύτισα την ελευθερία με το ανεξέλεγκτο, τον έρωτα με το πάθος, την περιέργεια με τον κίνδυνο, την ειλικρίνεια με την αγένεια.

Όχι, η ειλικρίνεια δεν είναι η δικαιολογημένη & απενεχοποιημένη αγένεια, ο κίνδυνος δεν είναι μια απλή περιέργεια,  ο κίνδυνος είναι ενα καταδικασμένο ρίσκο. Το πάθος δεν είναι έρωτας και ευτυχώς που δεν είναι έρωτας γιατί τότε θα ήταν ψεύτικος και θα έκανε την καρδιά μας να ζει υπεράνω των δυνατοτήτων της, ελευθερία είναι να μην έχεις να χάσεις τίποτα, να ζεις απαλλαγμένη απο το φόβο,  τον πόνο και την εξαπάτηση. Ο έλεγχος πάντα θα υπάρχει, από τη στιγμή που αποφάσισε μια παλιά  ανθρωπότητα  να ζούμε οργανωμένα. Ελευθερία είναι μια κατάσταση που υπάρχει ανάμεσα στο ανθρώπινο και το θείο,  με το ανθρώπινο να είναι το τέλος του και οταν επιτευχθεί να έχει μετουσιωθει σε κάτι θείο:μια μετάλλαξη που εκπορεύεται από το άπιαστο για να αποκτήσει ύλη. Υπάρχει στη χρυσή τομή αλλά δυστυχώς η ακριβής γεωμετρία δεν χωράει στις ζωές μας.

Και ακόμη,  εγώ δεν είμαι εγώ. δεν είμαι ο,τι λέω,  ο,τι νιώθω,  ο,τι κάνω. Είμαι μια περαστική που περιμένει σε μια στάση διαβάζοντας. Που δεν σου πέφτει λόγος για το ποια είναι αν δεν την θέλεις στη ζωή σου με τη προϋπόθεση να σε θέλει στη δική της. Λίγες φορές παρακάλεσε τους ανθρώπους και όταν τους παρακάλεσε, άξιζε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s